Laagdikte van een verzinklaag

Snelle levering

Ruime ervaring

Topkwaliteit

Home » Laagdikte verzinklaag

De laagdikte van een verzinklaag is een belangrijk aspect ten aanzien van de duurzaamheid van de zinklaag. Bij Verzinkerij Rijen, uit Gilze-Rijen, wordt voornamelijk gewerkt met thermisch verzinken. Hierbij ontstaat in de regel een dikkere laag dan bij het aanbrengen van een elektrolytisch aangebrachte zinklaag.

staande kokers

Wat zegt de laagdikte over de verzinklaag?

Over het algemeen wordt er bij een thermisch verzinkproces een verzinklaag aangebracht met een laagdikte variërend tussen 45 en 200µm. Dit is uiteraard afhankelijk van de dikte en de samenstelling van het staal dat gecoat wordt. Zink beschermt staal door middel van een opofferende werking. Dat wil zeggen dat het staal per jaar afslijt totdat de laagdikte van de verzinklaag dermate nihil is dat het geen werking meer biedt. De garantie op thermisch verzinken is dan ook gebaseerd op een gemiddelde corrosiesnelheid van zink per jaar. In Nederland wordt er gemiddeld uitgegaan van een corrosiesnelheid van zink van 0,7 tot 2,1µm/jaar. Uitgaande van deze informatie en de laagdikte die aangebracht wordt, kunt u een inschatting maken over de levensduur van de verzinklaag.

Informeer naar de opties voor uw staalconstructies

Wanneer u ervan verzekerd wilt zijn dat uw staalconstructie een bepaalde termijn mee gaat, is het aanbrengen van de juiste laagdikte van de verzinklaag essentieel. De medewerkers van onze verzinkerij vertellen u graag meer over de werking als u belt via 0161 – 222 802. Bent u al overtuigd van de meerwaarde van een goede verzinklaag? Vul dan ons offerteformulier in en bekijk de bijbehorende checklist.

Als enige constructiebedrijf in Nederland beschikken wij over een eigen thermische verzinkerij.
Daardoor zijn wij vakkundig op beide terreinen en kunnen wij u goed adviseren.
Neem daarom nu contact met ons op.

Verzinkerij Rijen