Staal verzinken

Snelle levering

Ruime ervaring

Topkwaliteit

Home » Staal verzinken

Door staal te verzinken, beschermt u het materiaal tegen corrosie. Corrosie leidt tot sterkteverlies van het staal, wat u uiteraard wilt voorkomen. Daarom schakelt u Verzinkerij Rijen in. Al meer dan 40 jaar houden wij ons voornamelijk bezig met het thermisch verzinken van staal vanuit ons constructiebedrijf in Rijen, vlak bij Tilburg. Hierdoor kunt u rekenen op expertise en vakmanschap onder één dak. U ontvangt van ons producten van hoogwaardige kwaliteit die aan de actuele EN 1090-normen voldoen.

De voordelen van staal verzinken op een rij

Tijdens het dompelproces wordt het stalen product ondergedompeld in vloeibaar zink van zo’n 450 graden. Door dit te doen, profiteert u van de volgende voordelen:

  • Geen onderroest

Om corrosie te voorkomen, is het belangrijk dat er geen onderroest kan ontstaan. De thermische lagen die ontstaan tijdens het verzinken, beschermen het staal optimaal tegen onderroest.

  • Kathodische bescherming

Het omringde zink beschermt de beschadigde plek, oftewel de zwakke plek, tegen corrosie.

  • Beschermend schild

De laag die aan het oppervlak te vinden is, wordt ook wel patina genoemd. Deze laag vormt een ondoordringbaar en stabiel scherm dat het materiaal tegen corrosieve elementen van de omgeving beschermt. Denk hierbij aan water en zuurstof.

  • Optimale hechting

Door staal thermisch te verzinken, kan het materiaal optimaal hechten aan het onderliggende moedermateriaal. Hierdoor is het een uitstekende oplossing voor materialen die in agressieve omstandigheden verkeren, zoals aan zee of de kust.

  • Goede kantendekking

Omdat de laag overal even dik is en de constructie volledig omhult, geeft dit een extra slijtvaste bescherming.

Doorloop de checklist en vraag een offerte aan

Om uw staal te kunnen verzinken in onze verzinkerij in Rijen (vlak bij Tilburg), hebben wij een aantal gegevens van u nodig. Deze vindt u in de checklist. Heeft u de volledige checklist doorlopen? Dan vraagt u eenvoudig online een offerte aan. Bij vragen of voor meer informatie bereikt u ons via 0161- 222 802.

Als enige constructiebedrijf in Nederland beschikken wij over een eigen thermische verzinkerij.
Daardoor zijn wij vakkundig op beide terreinen en kunnen wij u goed adviseren.
Neem daarom nu contact met ons op.

Verzinkerij Rijen