Staal verzinken

Snelle levering

Ruime ervaring

Topkwaliteit

Home » Thermisch verzinken

Wanneer u ervoor kiest om staal thermisch te verzinken in regio Eindhoven, Brabant, kunt u terecht bij Verzinkerij Rijen. Voordat verzinking plaatsvindt, wordt het materiaal voorbehandeld. Dit gebeurt door het materiaal achtereenvolgens te ontvetten, te beitsen en te fluxen. Hierna wordt het in een bad met gesmolten zink van zo’n 450 graden gedompeld. Het resultaat? Duurzaam, onderhoudsvrij thermisch staal met een levensduur van circa vijftig jaar, vakkundig verzinkt in Eindhoven, Brabant

Verleng de levensduur door staal te laten verzinken

Een lange levensduur is noodzakelijk bij stalen constructies. Daarom is het verstandig om voor thermisch verzinken van staal te kiezen. De zinklaag bij thermisch verzinkt staal zorgt er namelijk voor dat het materiaal tot wel dertig jaar meegaat. Een ander voordeel is dat thermisch verzinkt staal onderhoudsvriendelijk is. Hierdoor profiteert u met thermisch verzinken van staal ook nog eens van een duurzame oplossing.

De voordelen van staalverzinking op een rij

Wanneer u ervoor kiest om staal thermisch te laten verzinken in onze verzinkerij rekent u op ons professioneel vakmanschap. Na het dompelproces is het staal thermisch verzinkt en ervaart u onder andere de volgende voordelen:

  • Geen onderroest

Om corrosie te voorkomen, is het belangrijk dat er geen onderroest kan ontwikkelen. De thermische lagen die ontstaan tijdens het verzinken, beschermen het staal optimaal tegen onderroest.

Het omringde zink beschermt de beschadigde plek, oftewel de zwakke plek, tegen corrosie.

  • Beschermend schild

De laag die aan het oppervlak te vinden is, wordt ook wel patina genoemd. Deze laag vormt een ondoordringbaar en stabiel scherm dat het materiaal tegen corrosieve elementen van de omgeving beschermt. Denk hierbij aan water en zuurstof.

  • Optimale hechting

Bij thermisch verzinkt staal kan het materiaal optimaal hechten aan het onderliggende moedermateriaal. Hierdoor is het een uitstekende oplossing voor materialen die in agressieve omstandigheden verkeren, zoals aan zee of de kust.

  • Goede kantendekking

Omdat de laag overal even dik is en de constructie volledig omhult, geeft dit een extra slijtvaste bescherming.

De eisen waaraan het materiaal dat u inlevert moet voldoen

Het bad van onze verzinkerij in Brabant is 4,50 x 2 x 1,30 meter, waardoor wij lengtes van staal tot 4,7 meter thermisch kunnen verzinken. Andere gegevens die wij nodig hebben, zijn bijvoorbeeld de materiaalsamenstelling, het materiaaloppervlak en de voorbewerkingen. Deze gegevens vult u in aan de hand van onze checklist. Heeft u de checklist doorlopen? Dan vraagt u eenvoudig online een offerte aan zodat u binnen afzienbare tijd thermisch verzinkt staal heeft.

Laat uw staal verzinken volgens de EN-ISO 1461

Wij beloven u hoge kwaliteit verzinking. Om dat te realiseren werken wij bij Verzinkerij Rijen volgens de geldende verzinknormen. Dit houdt in dat het gesmolten zink aan alle gestelde eisen voldoet. Dankzij deze werkwijze weet u zeker dat u het thermisch verzinken met een gerust hart uit handen geeft. Heeft u vragen over thermisch verzinkt staal of onze werkwijze? Stel ze gerust door contact met ons op te nemen via 0161- 222 802.

Als enige constructiebedrijf in Nederland beschikken wij over een eigen thermische verzinkerij.
Daardoor zijn wij vakkundig op beide terreinen en kunnen wij u goed adviseren.
Neem daarom nu contact met ons op.

Verzinkerij Rijen