Thermisch verzinken

Snelle levering

Ruime ervaring

Topkwaliteit

Home » Thermisch verzinken

Bij het thermisch verzinken van staal dompelen we het materiaal onder in een bad met gesmolten zink. Voordat dit gebeurt, vindt de voorbehandeling plaats. Dit gebeurt door het materiaal achtereenvolgens te ontvetten, te beitsen en te fluxen. Hierna wordt het in een bad met gesmolten zink van zo’n 450 graden gedompeld. Het resultaat? Een duurzame, onderhoudsvrije constructie met een levensduur van circa 50 jaar.

Verleng de levensduur van staal door het thermisch te verzinken

Een lange levensduur is noodzakelijk bij stalen constructies. Daarom is het verstandig om voor thermisch verzinken te kiezen. Deze zinklaag zorgt er namelijk voor dat het materiaal tot wel 50 jaar meegaat. Een ander voordeel is dat verzinkt staal onderhoudsvriendelijk is. Hierdoor profiteert u met thermisch verzinken ook nog eens van een voordelige oplossing.

De eisen waaraan het materiaal dat u inlevert moet voldoen

Het bad van onze verzinkerij nabij Breda is 4,50 x 2 x 1,30 meter, waardoor wij lengtes tot 4,7 meter thermisch kunnen verzinken. Andere gegevens die wij nodig hebben, zijn bijvoorbeeld de materiaalsamenstelling, het materiaaloppervlak en de voorbewerkingen. Deze gegevens vult u in aan de hand van onze checklist. Heeft u de checklist doorlopen? Dan vraagt u eenvoudig online een offerte aan.

Laat uw staal verzinken volgens de EN-ISO 1461

Om u de kwaliteit te geven die wij beloven, werkt Verzinkerij Rijen volgens de EN-ISO 1461 norm. Dit houdt in dat het gesmolten zink aan alle gestelde eisen voldoet. Dankzij deze werkwijze weet u zeker dat u het thermisch verzinken met een gerust hart uit handen geeft. Heeft u vragen over thermisch verzinken bij onze verzinkerij in Rijen, vlak bij Breda? Stel ze gerust door contact met ons op te nemen via 0161- 222 802.

Als enige constructiebedrijf in Nederland beschikken wij over een eigen thermische verzinkerij.
Daardoor zijn wij vakkundig op beide terreinen en kunnen wij u goed adviseren.
Neem daarom nu contact met ons op.