Elektrisch verzinken

Snelle levering

Ruime ervaring

Topkwaliteit

Home » Elektrisch verzinken

Elektrisch verzinken

Wanneer u staal wilt verzinken, kunt u kiezen voor thermisch of elektrisch verzinken. Bij elektrisch verzinken wordt het staal van een dun laagje zink voorzien. Deze deklaag is hard, glanzend en corrosiebestendig. Door deze dunne laag is nabewerking niet nodig en kunt u direct gebruikmaken van het materiaal.

Hoe gaat elektrisch verzinken in zijn werk?

Bij elektrisch verzinken wordt het stalen product in een zinkoplossing gedompeld. De temperatuur ligt tussen de 30 en 70 graden. Maar voordat het elektrisch verzinken in gang gezet kan worden, wordt het product ontvet en gebeitst. Bij het verzinken wordt een anode toegevoegd wat ervoor zorgt dat het materiaal corrosiebestendig is. Wanneer het verzinkproces is afgerond, is het tijd om de zinklaag te passiveren of te poedercoaten.

Meer dan 40 jaar ervaring

Al meer dan 40 jaar is Verzinkerij Rijen een gerenommeerde partner voor het verzinken van staal. Kiest u voor ons? Dan bent u verzekerd van expertise en vakmanschap, een snelle service en optimale kwaliteit. Zo bestaat ons bad voor meer dan 99% uit zuiver zink. Hierdoor is een robuuste en dikke zinklaag snel gerealiseerd. Bent u geïnteresseerd in elektrisch verzinken of wilt u graag meer weten over onze werkwijze in Rijen? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 0161- 222 802.

 

U kunt bij ons ook terecht voor:

 

 

Als enige constructiebedrijf in Nederland beschikken wij over een eigen thermische verzinkerij.
Daardoor zijn wij vakkundig op beide terreinen en kunnen wij u goed adviseren.
Neem daarom nu contact met ons op.

Verzinkerij Rijen