Kathodische bescherming van staal

Snelle levering

Ruime ervaring

Topkwaliteit

Home » Kathodische bescherming van staal

De kathodische bescherming die optreedt bij het poedercoaten van staal bij Verzinkerij Rijen, vlakbij Tilburg, is een van de grote voordelen aan deze verzinkingmethode. Hoewel het verzinken in de regel een volledige dekking geeft van het staal en daarmee volledig beschermd is, kunnen beschadigingen optreden. Ook wanneer de zinklaag die aangebracht is vlakbij Tilburg gaat ontzinken, kan de kathodische bescherming ervoor zorgen dat er geen corrosie aan het staal optreedt. Hiermee behoudt het staal zijn kwaliteiten.

Zinkbloemen 6

De kathodische bescherming van een zinklaag is van groot belang bij staal

Na het thermisch verzinkproces ontstaat een zinklegering op het staaloppervlak. Dit is een slijtvaste laag, maar bij een grote impact kunnen kleine beschadigingen zich voordoen. De kathodische bescherming van de zinklaag na het poedercoaten zorgt ervoor dat het staal beschermd blijft en het plaatselijk ontzinken geen negatieve gevolgen heeft. De kathodische bescherming treedt ook op wanneer er gebruik gemaakt is van poedercoaten en zorgt ervoor dat er geen roest ontstaat op het staal. Het verzinken in de omgeving van Tilburg blijft dus bijdragen aan de levensduur van het staal. Een lokale beschadiging wordt door het omringende zink beschermt tegen corrosie en behoudt daarmee zijn kracht. Het plaatselijk ontzinken van het materiaal wordt opgevangen door deze chemische kathodische bescherming.

Lever de benodigde informatie aan om een offerte op te stellen

Wilt u ervoor zorgen dat uw staal volledig beschermd is tegen de invloeden van buitenaf, óók als er kleine beschadigingen zich voordoen? Vertrouw dan op de kathodische bescherming van de zinklaag en het poedercoaten bij staal die optreedt wanneer plaatselijk ontzinken voorkomt. Onze specialisten vertellen u graag meer over de kathodische bescherming bij poedercoaten en ontzinken wanneer u contact met ons opneemt via 0161 – 222 802. Wilt u een offerte aanvragen? Lever dan de benodigde informatie aan en wij geven u een indicatie van wat het kost om uw staal te verzinken.

Als enige constructiebedrijf in Nederland beschikken wij over een eigen thermische verzinkerij.
Daardoor zijn wij vakkundig op beide terreinen en kunnen wij u goed adviseren.
Neem daarom nu contact met ons op.

Verzinkerij Rijen