Verzinken volgens de norm

Snelle levering

Ruime ervaring

Topkwaliteit

Home » Verzinken verzinknorm

Bij Verzinkerij Rijen, vlak bij Tilburg, verzinken wij altijd volgens de norm NEN-EN-ISO 1461. In deze verzinknorm wordt beschreven waar een thermische verzinklaag aan moet voldoen en welke ontwerpeisen er aan het verzinkt staal gesteld worden. Een andere norm die wij hanteren bij het verzinken, is de NEN-EN-ISO 14713. Deze ontwerpnorm beschrijft de technische ontwerpeisen waar een constructie aan moet voldoen voor verzinkt staal.

Kokers 4

Waarom verzinken volgens de verzinknorm NEN-EN-ISO 1461 en NEN-EN-ISO 14713?

Om het verzinken van staal niet alleen op technisch, maar ook visueel gebied optimaal te kunnen uitvoeren, is het belangrijk om te verzinken de norm NEN-EN-ISO 1461. Deze verzinknorm stelt eisen op het gebied van de verzinklaag, de dekkingsgraad, de minimaal vereiste laagdikte en de afwezigheid van niet verzinkte plekken. Door te verzinken volgens deze norm, krijgt uw verzinkwerk de optimale finishing touch. De NEN-EN-ISO 14713 geeft aanbevelingen ten aanzien voor de bescherming van staal in constructies. Deze richtlijnen bevatten ontwerpeisen voor verzinkt staal en een ontwerpnorm waaraan verzinkt staal moet voldoen. Wanneer u ons bedrijf vraag voor het aanbrengen van deze corrosiebescherming weet u dus dat er volgens de normen gewerkt wordt.

Duurzame verzinkoplossingen in Rijen, vlak bij Tilburg

Onze verzinkerij is het enige constructiebedrijf in Nederland dat over een eigen thermische verzinkerij beschikt. Wij verzinken altijd volgens de verzinknorm NEN-EN-ISO 1461 en 14713 die van toepassing is voor uw verzinklaag. Het staat u vrij om te vragen naar de kosten voor het verzinken van staal bij ons bedrijf. Wij houden bij iedere aanvraag rekening met geld én tijd. Door uw staal te verzinken volgens de norm NEN-EN-ISO 1461 en 14713, maakt u het materiaal tot minimaal 30 jaar corrosiebestendig. Met de ontwerpnorm NEN-EN-ISO 14713 zorgt u ervoor dat uw verzinkt staal voldoet aan de geldende ontwerpeisen.

Kies voor een bedrijf dat de normen hanteert

Wanneer u uw staal wilt laten verzinken volgens de norm NEN-EN-ISO 1461 is dat mogelijk tot bepaalde afmetingen. Ons bad heeft namelijk een afmeting van 4,5 x 2 x 1,3 meter. Het verzinken volgens de verzinknorm voor de verzinklaag is hierdoor voor een maximale lengte van 4,7 meter mogelijk. Wanneer objecten een grotere lengte hebben, maken we gebruik van een dubbel dip of schakelen we een collega-verzinkerij in. Wij denken graag met u mee en beschermen uw staal tegen corrosie. Bekijk onze checklist voordat u een offerte aanvraagt. Zo weten wij zeker dat u de beste kwaliteit verzinken volgens de norm ontvangt. Heeft u vragen over de verzinknorm die geldt voor een verzinklaag of over de specifieke normen zoals de NEN-EN-ISO 1461 en de NEN-EN-ISO 14713? Bel ons via 0161- 222 802. Zorg ervoor dat uw verzinkt staal zal voldoen aan de ontwerpeisen volgens de ontwerpnorm.

Als enige constructiebedrijf in Nederland beschikken wij over een eigen thermische verzinkerij.
Daardoor zijn wij vakkundig op beide terreinen en kunnen wij u goed adviseren.
Neem daarom nu contact met ons op.

Verzinkerij Rijen